• Novinky

        • Varovanie pre rodičov
          • Varovanie pre rodičov

          • Dovoľujeme si Vás upozorniť na nebezpečnú skupinu na Whatsapp komunikačnej platforme (Přidej co nejvíc lidí), ktorá sa aktuálne šíri medzi žiakmi základných škôl v Čechách a na Slovensku podľa spravodajstva z ČR a sprístupňuje deťom explicitné videá. Zasielame postup na preverenie tejto skutočnosti v školách a následne u zákonných zástupcov detí. 

            Kliknutím na odkaz dole sa vám zobrazí pdf dokument:

            Odporúčanie regionálneho úradu školskej správy

        • Vianočné prekvapenie v škatuli
          • Vianočné prekvapenie v škatuli

          • Milí rodičia a žiaci,

            veríme, že máte srdce na správnom mieste a chceli by sme vás požiadať o pomoc so zbierkou pre seniorov – Vianočné prekvapenie v škatuli. Škatule, prípadne predmety do škatúľ, môžete priniesť do školy, kde sa budú zbierať. Môžu to byť celé škatule alebo rôzne maličkosti z jednotlivých kategórií. Naši učitelia ich roztriedia a odovzdajú do správnych rúk.

            Ďakujeme!

            Pre inšpiráciu:  Čo môžete dať do škatuľky? Niečo na zahriatie, niečo slané, sladké, voňavé, či niečo pre potešenie:

            Niečo na zahriatie: kávička, ovocný či bylinkový čajík, cappuccino, horúca čokoláda...

            Niečo slané: keksy, praclíky, kukuričné chrumky, krekery, tyčinky, ...

            Niečo na osladenie: keksík, perníčky, cukríky, hroznový cukor, DIA kekse, DIA čokoláda, piškóty, croissant, ovocné detské taštičky - výživy, džúsik, venčeky, džem, mäkké sušené ovocie, ...

            Niečo voňavé: sprchový gél, šampón, mydlo, rôzne krémiky, telové mlieko, balzam na pery, zubná pasta, toaletná voda, voňavka,

            Niečo na seba: ponožky, papučky, rukavice, čiapka, šál, malý uteráčik,

            Niečo na voľné chvíle: krížovky, časopisy, pekná knižka - knihy s pozitívnou tematikou

            Niečo pre potešenie:  drobnú vianočnú dekoráciu, malý vankúšik, malý plyšový macko do ruky, ruženec, pekná šálka.

        • Školský podporný tím
          • Školský podporný tím

          • Na stránke edupage - v sekcii Školský podporný tím je pridaný plán práce školského podporného tímu, návod ako získať podporné opatrenia a ako požiadať o podporné opatrenia v edupage.

            LINK: ŠPT

        • TAJOMSTVÁ LESA
          • TAJOMSTVÁ LESA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album TAJOMSTVÁ LESA.

            Hans Christian Andersen povedal:

            „Všetky knihy zožltnú, len kniha prírody má každý rok nové, nádherné vydanie.“

            Citát, ktorý by sme mali poznať všetci. Vnímať krásu prírody a snažiť sa o jej zachovanie sa mnohým javí ako jednoduchý cieľ. No k jeho dosiahnutiu vedie dlhá, náročná cesta. Cesta, ktorá sa začína v základnej škole a ktorá sa nikdy nekončí, pretože budovanie pozitívneho vzťahu k prírode a láska k nej sa môže prehlbovať po celý život.

            Aj žiaci V.A triedy sa učili hravou formou spoznávať prírodu, les a jeho tajomstvá. Spoznávali lesné stromy, živočíchy či rastliny. Kvízom si overili svoje vedomosti. Bola to hodina plná zvedavých žiakov. Čo dodať nakoniec: CHRÁŇME LESY! 

        • Kozmová starostlivosť o svoje zdravie s ochutnávkou
          • Kozmová starostlivosť o svoje zdravie s ochutnávkou

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Kozmová starostlivosť o svoje zdravie s ochutnávkou.

            V triedach 1.C a 1.D sa realizovala úžasná a poučnú aktivita na tému "Kozmová starostlivosť o svoje zdravie." Cieľom aktivity bolo motivovať deti k starostlivosti o o svoje zdravie, podporovať zdravý životný štýl a rozvíjať povedomie o dôležitosti prevencie látkových závislostí.

            Kamarát Kozmo sa s deťmi podelil o svoje dojmy a skúsenosti z Krajiny zdravia a Zlovestného ostrova. Pre deti to bola cesta do fascinujúcej krajiny, kde sa stretli s rozličnými postavičkami a témami. Jedným z hlavných zážitkov boli rozhovory o chorobe a zdraví, kde deti mohli otvorene diskutovať o tom, ako sa o seba starať a aký vplyv môžu mať rôzne návykové látky na ich život.

            Kozmo sa zaujímal o názory detí na cigarety, alkohol a iné látky, a spolu s nimi objavoval, aké dôsledky môžu tieto veci mať na rodinu a celkový život človeka. Deti boli povzbudené k otázkam a diskusii, čo podporilo ich kritické myslenie a povedomie o rizikách, ktoré sú spojené s užívaním návykových látok.

            Na záver aktivity si deti mohli vychutnať malú ochutnávku zdravých občerstvení, aby si uvedomili, že aj zábava a dobrá nálada môžu byť spojené so zdravými stravovacími návykmi. Ochutnávka obsahovala ovocie, ktoré podporuje vitalitu a dobré zdravie.

             

        • Svetový deň televízie
          • Svetový deň televízie

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň televízie.

            V triedach V.-VI. ŠT, II.- V.ŠT, IV.A sme slávili Svetový deň televízie. Žiaci sa pustili do výroby televízie z kartónu, vytvorili monoskop, následne sa zahrali na  moderátorov, reportérov a rosničky.

            V triedach sme sa zároveň venovali diskusii o škodlivosti nadmerného sledovania televízie a zdôrazňovali sme význam prevencie. Žiaci sa podelili o svoje názory na vplyv televízie na ich život a boli povzbudzovaní k zodpovednému prístupu.

        • Svetový deň pozdravov
          • Svetový deň pozdravov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň pozdravov.

            Dnes sme slávili Svetový deň pozdravov a vytvorili tak priestor na prejav jednoduchých, no silných gest. Tento deň nás povzbudil k tomu, aby sme si uvedomili dôležitosť pozdravov v každodennom živote a vytvorili príjemné prostredie pre všetkých.

            Pozdrav je malý, no významný krok k lepšiemu porozumeniu a komunikácii medzi ľuďmi. Dnešný deň nás povzbudil k tomu, aby sme sa pozdravili so spolužiakmi, učiteľmi a ostatnými členmi našej školskej komunity. Malé "ahoj", "dobrý deň" alebo úprimný úsmev môžu mať obrovský vplyv na naše vzťahy.

            Žiaci 2.E triedy sa aktívne zapojili do rôznych aktivít, ktoré mali za cieľ zdôrazniť rôznorodosť a krásu pozdravov. Od tvorby pozdravov po hry, ktoré povzbudzovali verbálnu interakciu, sme sa snažili posilniť ducha vzájomného rešpektu a pochopenia.

        • Medzi nami dievčatami
          • Medzi nami dievčatami

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Medzi nami dievčatami.

            Našu školu navštívili vyškolené asistentky pre podporu zdravia z organizácie Zdravé regióny, ktoré svojím odborným prístupom a empatiou rozprávali o dôležitých témach dospievania, menštruácie, hygieny a ochrany pred nechceným tehotenstvom Aktivita bola zorganizovaná pre dievčatá zo špeciálnych tried. Cieľom aktivity bolo nielen poskytnúť informácie, ale aj vytvoriť bezpečné prostredie pre otvorenú komunikáciu a zodpovedať na otázky, ktoré môžu spôsobiť neistotu alebo obavy.

            Tieto témy sú kľúčové pre mladé dievčatá, a preto bolo dôležité, aby mali prístup k spoľahlivým informáciám a podpore. Asistentky venovali čas na vysvetlenie fyziologických a emocionálnych zmien, ktoré sú spojené s dospievaním a poskytli užitočné rady pre udržanie zdravej hygieny. Zároveň oboznámili dievčatá s mobilnou aplikáciou – Menštruačný kalendár, ktorý si môžu stiahnuť do svojich mobilných telefónov a mať svoj menštruačný cyklu aj takýmto spôsobom pod kontrolou.

            Diskusia na záver aktivity bola príležitosťou pre dievčatá vyjadriť svoje myšlienky, zdieľať skúsenosti a získať dodatočné informácie.

        • Biela pastelka – vyhodnotenie
          • Biela pastelka – vyhodnotenie

          • Žiaci školského parlamentu sa v piatok 22. 9. 2023 zapojili do akcie na podporu nevidiacich a slabozrakých Slovenska Biela pastelka. Navštívili jednotlivé triedy našej školy aj ulice obce a podarilo sa im vyzbierať krásnu sumu

            171,96 €

            Ďakujeme Vám za pomoc, spoluprácu, otvorené srdcia pre osudy ľudí so zrakovým postihnutím.