• Novinky

        • Hodnotiaca správa – Triedne knižnice
          • Hodnotiaca správa – Triedne knižnice

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodnotiaca správa – Triedne knižnice.

                 Naša škola sa v tomto školskom roku 2023/2024 zapojila do projektu ,,Čítame pre radosť“, v rámci ktorého sme získali financie na knihy do triednych knižníc. Aj takýmto spôsobom chce Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR intenzívne rozvíjať čitateľskú gramotnosť žiakov a vypestovať v nich kladný vzťah ku čítaniu a ku knihám a to aj prostredníctvom aktivít s nimi. Veríme, že sa aj v dnešnej modernej digitálnej spoločnosti  stále väčší a väčší počet žiakov prikloní k čítaniu kníh, ktoré sú cennou súčasťou našej kultúry a túto svoju skúsenosť s nimi budú odovzdávať aj ďalej.

             

                                                                                                                                                                 Mgr. Mária Černá

        • Vráťme knihy do škôl
          • Vráťme knihy do škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vráťme knihy do škôl.

            Aj žiaci z našej školy sa zapojili do súťaže Vráťme knihy do škôl. V celoslovenskej konkurencii obstáli viac než výborne. Súťaž mala motivovať k čítaniu aj písaniu príbehov a odhaliť všetky tajné zákutia fantázie žiakov.

            Dňa 24.apríla 2024 sme sa zúčastnili vyhodnotenia súťaže Vráťme knihy do škôl v Košiciach. Žiačka Aaliya Khan z 2.A vyhrala krásne 1. miesto v Košickom kraji v kategórii základných škôl. Okrem toho krásneho umiestnenia sme získali aj titul Najaktívnejšia škola v Košickom kraji a p. učiteľka Mgr. Radvanová získala cenu Knižného anjela.

        • Deň narcisov 2024 - 18.4.2024
          • Deň narcisov 2024 - 18.4.2024

          • Milí rodičia a priatelia našej školy,
             

            Liga proti rakovine pomáha na Slovensku onkologickým pacientom a ich blízkym už 34 rokov aj vďaka známej zbierke Deň narcisov, ktorá sa bude konať i prostredníctvom dobrovoľníkov z našej školy už tento štvrtok - 18. apríla. V tento deň, pripnutím kvietku narcisu, môžeme vyjadriť spolupatričnosť onkologickým pacientom a dobrovoľne ich finančne podporiť.

            Na Slovensku ich totiž ročne pribúda približne 40 000 a každý z nás pozná niekoho, koho zasiahlo toto náročné ochorenie.

            Ďakujeme, za vašu spolupatričnosť a podporu.

        • Zážitkové učenie na hodine fyziky
          • Zážitkové učenie na hodine fyziky

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Zážitkové učenie na hodine fyziky.

            Pre šiestakov môže byť učenie o hustote látok zábavné a zaujímavé, ak je prezentované formou zážitkov a interaktívnych aktivít. Zážitkové učenie je skvelý spôsob, ako zapojiť študentov do učebného procesu a urobiť hodinu fyziky zaujímavou a interaktívnou.

            Experimentovali sme s objemom a hustotou. Pripravili sme rôzne predmety s rôznymi objemami a hmotnosťami (plast, drevo, guma, železo). Žiaci dané predmety vážili a merali ich objem pomocou odmerných valcov. Zo získaných údajov sme nakoniec dopočítali hustotu daných predmetov.

            Tieto aktivity nielenže umožňujú študentom objavovať a experimentovať s konceptom hustoty, ale aj ich angažujú a umožňujú im pochopiť tento koncept zábavným a zaujímavým spôsobom, zapájajú študentov a umožňujú im skúmať a objavovať svet fyziky okolo seba.

        • Marec – mesiac knihy v ŠKD - 27.3.2024
          • Marec – mesiac knihy v ŠKD - 27.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Marec – mesiac knihy v ŠKD.

            Už roky mesiac marec spájame nielen s príchodom jari, ale i s knihou. Kniha - najväčší priateľ človeka, od nepamäti patrí medzi neodmysliteľných spoločníkov mladých či starých. Preto sa aktivity k tomuto mesiacu uskutočnili v celej našej škole vrátane školského klubu detí dňa 27.3.2024, s ktorými sme navštívili školskú knižnicu, urobili rôzne rozprávkové kvízy a nakoniec sme vytvorili plagát s našimi obľúbenými rozprávkovými postavičkami.

            Všetkým žiakom v ŠKD sa aktivity páčili a sme radi, že  záujem o knižky tak ešte stále napriek digitálnym technológiám neklesá, a preto touto výzvou chceme motivovať všetkých žiakov, aby čo najviac čítali a neustále prehlbovali  lásku ku knihám.

             

            Mgr. Mária Černá, p. a. Fenčáková a Lukáčová

        • Svetový deň vody - 27.3.2024
          • Svetový deň vody - 27.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň vody.

            V mesiaci marec sme neoslavovali len Svetový deň vody, ale aj Svetový deň meteorológie -  23.marca. A práve k príležitosti Svetového dňa meteorológie pripravili žiaci z 5.A triedy jednoduchý projekt, a tak prejavili svoj záujem o počasie a pripomenuli jeho dôležitosť pre našu planétu. Počas piatich dní usilovne monitorovali teploty, pričom zaznamenávali ranné a večerné hodnoty. Ich cieľom bolo nielen zoznámiť sa s praktickými aspektmi meteorológie, ale tiež si vyskúšať, ako vedecké dáta zbierať, analyzovať a prezentovať.

             

            Tento vzdelávací, ale veríme, že aj zábavný projekt im umožnil pozorovať, ako sa teploty líšia nielen v priebehu dňa, ale aj ako sa menia z dňa na deň. Všetky zistené teploty boli starostlivo zakreslené do grafov, čo žiakom umožnilo vizuálne porovnať a diskutovať o týchto zmenách. Táto praktická skúsenosť im poskytla lepšie porozumenie o tom, ako meteorológovia používajú dáta na predpovedanie počasia a ako sa tieto informácie môžu využiť v každodennom živote.