• Novinky

        • Detská policajná akadémia
          • Detská policajná akadémia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Detská policajná akadémia.

            Projekt Detská policajná akadémia je nástrojom na predchádzanie sociálno-patologických javov a nežiadúcich spoločenských aktivít detí. Hlavnou úlohou projektu je prevencia kriminality a inej protispoločenskej činnosti. Projekt bol realizovaný v 5.A triede.  

            Počas piatich vyučovacích hodín sa preberali tieto témy:

            1.       Zoznámte sa s našou políciou

            2.       Bezpečne na internete

            3.       Každý je iný      

            4.       Na ceste nie si sám!

            5.       Stop násiliu

            Pracovalo sa s príslušným pracovným zošitom, ktorý dostal každý žiak. Po absolvovaní si žiaci boli vyzdvihnúť certifikáty na Obvodnom oddelení PZ Veľká Ida.

            Ďakujeme veľmi pekne za spoluprácu  a možnosť realizovať daný projekt  s pani  práp. Ing. Eunikou Büdi Olišar, ktorá ho priateľským, milým a odborným prístupom povýšila na zaujímavý.

            Aj v budúcnosti by sme sa radi zúčastnili na podobných projektoch.

                                                                                                                                     Žiaci 5.A a triedna učiteľka

                                                                              

        • Vyhodnotenie farebného antistresového týždňa
          • Vyhodnotenie farebného antistresového týždňa

          • Vedeli ste že ...

            ..modrá farba síce patrí medzi farby studené a páči sa viac introvertom, ale je nesmierne čistá a inšpirujúca napríklad na snenie.

            ...zelena je nesmierne upokojujúca, upokojuje emócie, pomáha regenerovať a odpočívať.

            ... červená pôsobí povzbudivo, ale vo vínovočervenom odtieni už pomerne pokojnejšie, stále je však živá a povzbudzujúca....

            .... oranžová je najteplejšia farba, bude vo vás vyvolávať pocity šťastia, radosti zo života a chuti do jedla.

            ......žltá priaznivo pôsobí na pamäť, myslenie, a teda na schopnosť učiť sa. Preto sa odporúča študentom a školopovinným deťom.

             

            Všetky tieto farby ste si mohli vyskúšať sami na sebe a zistiť ako pôsobia na Vás.  Na chvíľu sa naša škola opäť premenila na lúku plnú farebných kvetov. Všetkým, ktorí sa do nášho farebného týždňa zapojili chcem poďakovať a popriať krásne letné prázdniny plné tých najkrajších farieb.

        • Vyhodnotenie projektov v predmete „TECHNIKA“
          • Vyhodnotenie projektov v predmete „TECHNIKA“

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Vyhodnotenie projektov v predmete „TECHNIKA“.

            V školskom roku 2023/2024  som sa snažil v predmete  technika zameriavať na rozvoj technických zručností a praktických schopností žiakov. Vyučovanie pozostávalo z teoretických a praktických hodín, kde sme sa venovali týmto oblastiam: základy techniky a bezpečnosť práce, materiály a ich spracovanie, mechanika a stroje, elektronika a elektrotechnika a projektová práca.

            Hodnotenie žiakov bolo založené na aktivite počas hodín, praktických zručnostiach, kvalite projektov a teoretických vedomostiach. Žiaci preukázali značný pokrok, najmä v oblasti bezpečnej a efektívnej práce s nástrojmi a materiálmi. Významné úspechy zahŕňali dokončenie funkčných výrobkov jednoduchých strojov a elektronických obvodov. V každom ročníku sme počas roka vyrobili 3 funkčné výrobky, ktoré si žiaci na konci školského roka môžu zobrať domov a pochváliť sa rodinným príslušníkom a svojim kamarátom, čo všetko zvládli a naučili sa.

            V nasledujúcom školskom roku plánujem zaviesť nové technologické postupy a moderné nástroje, uskutočniť aspoň raz v roku workshop a exkurzie rozšíriť v každom ročníku, podľa príslušných tém. Predmet technika v tomto školskom roku prispel k praktickému vzdelávaniu žiakov, čím ich pripravil na ďalšie štúdium a životné výzvy.

            V ďalšej časti si môžete pozrieť úspešné projekty žiakov od 5. do 9 ročníka základnej školy.

             

        • Hodina ruského jazyka s F. M. Dostojevským
          • Hodina ruského jazyka s F. M. Dostojevským

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hodina ruského jazyka s F. M. Dostojevským.

            „Kto nemá peniaze je chudobný. Kto nemá priateľov je chudobnejší. Ale kto nemá srdce je najchudobnejší na svete.“ F.M.Dostojevský

            Tohto roku sme si spestrili hodinu ruského jazyka s géniom svetovej literatúry. Oboznámili sme sa s jeho životom, ale hlavne dielom. Bol to najmä jeho prvý veľký román- Zločin a trest- vďaka ktorému sa autor stáva súčasťou svetovej literatúry. Ako majster psychologického románu odkrýva vnútro človeka a jeho boj. Morálne vlastnosti, ktoré román vykresľuje, by mali rezonovať aj v dnešnom človeku. A to bolo hlavným cieľom, prečo práve Dostojevský.

            Jeho pohrebu sa zúčastnilo okolo 60 000 ľudí, čo svedčí o jeho veľkosti a obľúbenosti medzi nimi.

             

        • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE MILK - AGRO A OCEŇOVANIE ŽIAKOV
          • VYHODNOTENIE SÚŤAŽE MILK - AGRO A OCEŇOVANIE ŽIAKOV

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VYHODNOTENIE SÚŤAŽE MILK - AGRO A OCEŇOVANIE ŽIAKOV.

            Tak, ako každý rok, tak aj tento rok usporadúvala spoločnosť MILK-AGRO súťaž Recykluj a vyhrávaj! Do tejto súťaže sme sa ako škola zapojili v kategórii F2  (žiaci ZŠ a SŠ) – Voľná tvorba piesne.

            Spoločnými silami sme spolu vytvorili a naspievali text piesne na melódiu známej a chytľavej ruskej piesne. Ukážku našej piesne si viete vypočuť na tomto odkaze.

            https://sutaz.milkagro.sk/sk/kategorie/kategoria-f/f2-zakladne-a-stredne-skoly

            Vo svojej kategórii sme boli v rámci celého Slovenska úspešní a boli sme aj ocenení poukážkou na nákup kancelárskych potrieb v spoločnosti APL plus v hodnote 200 €.

            Za túto poukážku sme žiakom nakúpili ceny, na ktoré sa môžu tešiť pri slávnostnom oceňovaní žiakov pani riaditeľkou dňa 27.6.2024.