• Novinky

          • Riaditeľské voľno

          • Vedenie Základnej školy Veľká Ida, podáva informáciu o udelení  voľna žiakom na deň
            18.11.2022 v súlade s § 3 ods. 9 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii
            školského roka na základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách,
            na praktických školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách informuje
            Obec Veľká Ida, Kaštieľ 42 v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a 
            vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších
            predpisov o udelení riaditeľského voľna žiakom školy z prevádzkových dôvodov.
          • Záložka spája školy - vyhodnotenie

          • Aj v školskom roku 2022/2023 sme sa zapojili do česko-slovenského projektu – Záložka do knihy spája školy pod záštitou Slovenskej pedagogickej knižnice. Cieľom projektu je nadviazanie kontaktov medzi českými a slovenskými základnými školami a podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh.

            Žiaci vyrábali záložky do knihy ľubovoľnou technikou ktoré si vymenili s partnerskou školou. Výmena záložiek je prostriedkom k nadviazaniu spolupráce, kontaktov alebo poznávaniu života žiakov v Českej a v Slovenskej republike. Záložky pre svojich kamarátov vyrábali žiaci prvého i druhého stupňa a aj žiaci špeciálnych tried. Pre lepšie spoznanie života na našej škole, našej obce a okolia, žiaci natočili krátke video, pripravili peknú prezentáciu a vytvorili projekt pre nových kamarátov za hranicami.

            Našou partnerskou školou sa tento rok stala škola z Českej republiky z Neveklova neďaleko Benešova. Aj žiaci z partnerskej školy pre nás pripravili krásne záložky a veľa materiálov o ich obci a okolí. Veríme, že naše záložky spríjemnia čítanie novým kamarátom.

            Všetkým výtvarníkom a filmárom veľmi pekne ďakujem za spoluprácu.

          • Biela pastelka - vyhodnotenie

          • Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska zorganizovala 23. 9. 2022 verejnú
            zbierku Biela pastelka na pomoc ľuďom so zrakovým postihnutím. Aj na našej škole sa uskutočnila a spoločnými silami sme prispeli sumou 129,06 eur

            Ďakujeme, že ste sa rozhodli podporiť zbierku Biela pastelka.

            V mene všetkých, ktorým táto zbierka pomôže ĎAKUJEME.

          • Návšteva Hvezdárne v Medzeve a Technického múzea rodiny Schusterovej

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Návšteva Hvezdárne v Medzeve a Technického múzea rodiny Schusterovej.

            26.10.2022 sa žiaci 1.A,2.A,3.A,4.A vybrali na exkurziu do Medzeva. Navštívili sme Hvezdáreň a Technické múzeum rodiny Schusterovej. Cestovali sme autobusom. Po príchode sme sa rozdelili na dve skupiny. Vo hvezdárni nám teta rozprávala o slnku, planétach a vesmírnych telesách. Videli sme skafander Ivana Bellu. Teta nám ukázala zaujímavé vedecké hračky, našou úlohou bolo zistiť na akom princípe fungujú. Potom sme chceli pozorovať slniečko cez ďalekohľad, ale  sa nám schovávalo za mraky, preto nie všetci stihli pozorovať škvrny na slnku.

            Potom sme išli do múzea, kde sme videli kamery, fotoaparáty a premietačky . Niektoré boli väčšie ako pani učiteľka, niektoré boli drevené. Múzeum sa nachádza v dome, v ktorom žil bývalý prezident SR Rudolf Schuster. Ujo nám ukázal aj vodný hámor. Zistili sme, že sa tam vyrábalo rôzne náradie: motyky a lopaty.

             

          • Týždeň zdravej výživy 17. – 21.10. 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Týždeň zdravej výživy 17. – 21.10. 2022.

            Aj tento rok sme jeseň privítali „Týždňom zdravej výživy“. Pripravili sme pre žiakov ochutnávku zdravých nátierok a rôznych bylinných čajov v školskej jedálni. Na triednických hodinách sme uskutočnili besedy a rôzne aktivity. Žiaci si v triedach vytvorili náučné plagáty a nástenky, čím si rozšírili svoje poznatky o zdravej výžive. Žiaci zo špeciálnych tried pripravili zdravé pohostenie pre žiakov z iných tried a zrealizovali „Beh zdravia“. Spoločne sme tak doplnili potrebné vitamíny a urobili niečo pre svoje zdravie.

          • Jabĺčkový deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Jabĺčkový deň.

            Dňa 18.10.2022 v rámci týždňa zdravej výživy sa v III.C uskutočnil jabĺčkový deň. Žiaci si pochutnali na jablkách a upevnili si znalosti z oblasti zdravej výživy. Žiaci sa oboznámili s potravinovou pyramídou, ktorá im názorne pomôže pri výbere zdravých potravín a zároveň poskytne žiakom jednoduchý návod ako sa zdravo stravovať.