• Novinky

        • Školské kolo chemickej olympiády 2024
          • Školské kolo chemickej olympiády 2024

          • Vo februári sa na našej škole uskutočnilo školské kolo chemickej olympiády, ktorého sa zúčastnilo 12 žiakov z deviateho ročníka. Z dvanástich súťažiacich sa šiestim podarilo stať úspešnými riešiteľmi, čo svedčí o ich vynikajúcich schopnostiach a výborných znalostiach chémie.

            Čítaj ďalej

        • "Slávik našej školy" - 23.2.2024
          • "Slávik našej školy" - 23.2.2024

          • Dňa 23. februára 2024 sme sa po roku opäť zišli na školskom kole speváckej súťaže pre rómskych žiakov "Slávik našej školy", ktoré sa konalo v školskej knižnici. Do súťaže sa zapojili žiaci z I. a II stupňa ZŠ a špeciálnych tried. Výkon súťažiacich hodnotila a 3-členná porota v zložení p uč. Gorecká, p. uč. Šašala a p. uč. Sabolová. I. kategória: 1. miesto - Eva Csiszárová, IV. B a Kristín a Mattová IV. C 2. miesto - Angelika Horváthová, III. B a Amanda Turtáková, III.B 3. miesto - Mária Horváthová IV. B ŠT a Róbert Jano, Vojtech Čisár III.C II. kategória: 1. miesto - Laura Csiszárová, 7. A 2. miesto - Oskar Putnoky, 6. A 3. miesto - Liana Čisárová, Auréria Janová, Slávka Janová - 5. A

        • Remeslo má zlaté dno
          • Remeslo má zlaté dno

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Remeslo má zlaté dno.

            V minulosti jednoznačne platilo – remeslo má zlaté dno. Ľudia si nevedeli predstaviť život bez remesiel. Dnes si ukážky starých remeselných techník môžeme pozrieť už len na jarmokoch, v múzeách či skanzenoch. Spája sa v nich ľudový um, šikovnosť remeselníckych rúk a určite aj tvorivosť. Na Slovensku existuje veľmi veľa rozličných remesiel. Venujú sa najmä spracovaniu dreva, kovu, textilu, hliny, skla, papiera a ďalších materiálov. Naši najstarší žiaci objavovali čaro remesiel na hodine literatúry. Ich úlohou bolo pripraviť a odprezentovať prezentáciu o remesle, vytvoriť a predstaviť svoj výrobok pred triedou.

             

        • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo - 7.3.2024
          • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo - 7.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Hviezdoslavov Kubín - školské kolo.

            7. marca 2024 sa uskutočnilo školské kolo súťaže v umeleckom prednese – Hviezdoslavov Kubín. Slávnostné podujatie otvorila pani zástupkyňa Mgr. Ľ. Diškantová. Po slávnostnom otvorení sa na rad dostali netrpezliví recitátori. Tí súťažili v nasledujúcich kategóriách a obsadili tieto miesta:

            Poézia

            1.      kategória

            1.      Š. Tobákošová III.A

            2.      A. Khan II.A

            3.      L. Staňová III.A

             

            2.      kategória

            1.      J. Cihan VI.A

            2.      S. Havrila V.A

            3.      K. E. Knapová V.A

             

            3.      kategória

            1.      E. Timárová IX.A

            2.      L. Cziszárová VII.A

            3.      A. Sopoligová VIII.A

             

            Próza

            1.      kategória

            1.      ---

            2.      Bianka Bimbová III.A

            3.      ---

             

            2.      kategória

            1.      K. Jacková V.A

            2.      N. Ďurčová VI.A

            3.   ---

             

            3.      kategória

            1.      G. Lukáčová IX.A

            2.      N. Lučaiová IX.A

            3.      L. Harbulyáková IX.A, K. Nalevanková, IX.B 

             

            Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť. Výhercom a výherkyniam držíme prsty na okresnom kole v Košiciach. 

        • Karneval ZŠ
          • Karneval ZŠ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval ZŠ .

            Vďaka tradičnému karnevalu sa naša škola opäť po roku premenila na kráľovstvo plné rozprávkových, filmových a originálnych bytostí v maskách. V maskách sme sa celý deň učíli, zabávali a tancovali. Spoza masiek žiarili veselé detské očká, ktoré si karneval veľmi užívali. Karnevalový program sa začal prehliadkou jednotlivých masiek, ktoré boli odmenené školskými potrebami. Nasledovali veselé detské hry a súťaže v jednotlivých triedach ako aj pestrý tanečný program. Prváci a tretiaci si upiekli chutné šišky, kým druháci a štvrtáci si pochutnávali na občerstvení, ktoré si priniesli z domu. Tretiaci si pripravili aj pukance. Prežili sme deň plný smiechu, zábavy a detskej radosti, na ktorý budeme ešte dlho spomínať. Poobede pokračoval karneval v školskom klube detskou diskotékou.

             

        • ZAUJÍMAVÁ A NÁUČNÁ HODINA BIOLÓGIE - 7.3.2024
          • ZAUJÍMAVÁ A NÁUČNÁ HODINA BIOLÓGIE - 7.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ZAUJÍMAVÁ A NÁUČNÁ HODINA BIOLÓGIE.

            Zachrániť život dokážu aj žiaci. Stačí, ak ich naučíme, ako môžu byť nápomocní.

            V každej situácii, ktorá sa môže stať, či už napríklad v domácom prostredí alebo na ulici, je veľmi dôležité poskytnutie prvej pomoci zo strany najbližších či okoloidúcich. Častokrát je svedkom takejto udalosti práve dieťa/žiak. Žiaci si na hodinách biológie môžu nacvičiť resuscitáciu na resuscitačnej figuríne. A čo znamená resuscitácia? Resuscitácia (oživovanie) je súbor postupov, ktoré sa vykonávajú vtedy, ak dôjde k zastaveniu dýchania a krvného obehu.

             PAMÄTAJTE SI, ŽE PO 30 STLAČENIACH NASLEDUJÚ 2 ZÁCHRANNÉ VDYCHY.

        • SVET ROZPRÁVOK - 7.3.2024
          • SVET ROZPRÁVOK - 7.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album SVET ROZPRÁVOK.

            Viete, aký je teraz mesiac? Áno, správne, máme marec - mesiac knihy. Deti každého veku si rady vypočujú, pozrú alebo prečítajú nejakú zaujímavú rozprávku. Žiaci II.E triedy si spestrili hodinu čítania. Prechádzali sa ako králi a kráľovné v čarovnom svete rozprávok. Aj ty v tomto mesiaci zalistuj v zaujímavej knižke.

            DOČÍTANIA, PRIATELIA!

             

        • Dick Whittington and His Cat - divadelné predstavenie - 6.3.2024
          • Dick Whittington and His Cat - divadelné predstavenie - 6.3.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Dick Whittington and His Cat - divadelné predstavenie.

            Dick Whittington and His Cat je názov predstavenia, ktoré sme s triedami I., II, III., IV. A navštívili túto stredu v Košiciach. Zabavili sme sa, no rovnako i zamysleli nad príbehom o chudobnej sirote Dickovi, ktorý sa aj vďaka svojej kamarátke mačke stal starostom Londýna. Dobrota kupca Fitzwarrena dokázala, že to čo, nás spája, je silnejšie a väčšie než to, čo nás delí a že vďaka Dickovej priateľke, mačke Kitty, nie sú poklady a bohatstvo marockého sultána ničím nereálnym. Oprášili sme slovnú zásobu, naučili nové slovíčka & za asistencie vetra sme sa záverom výletu vydali na tradičný koláčik do Aidy.

        • POZNAJ SVOJE TELO
          • POZNAJ SVOJE TELO

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album POZNAJ SVOJE TELO.

            Vedeli ste, že ľudské telo je nesmierne zaujímavý stroj, ktorý pracuje bez prestávky vo dne, v noci? Na hodine biológie sa žiaci VII.A a VII.B triedy zaoberali témou ľudského tela a jeho časťami. Použili sme 3D odnímateľný anatomický model ľudského trupu, na ktorom sme si názorne poukazovali jednotlivé časti tela. Žiaci majú základné vedomostí o ľudskom tele, našou úlohou je ich naďalej rozvíjať a naučiť ich vedieť správne používať.

        • KARNEVAL ŠT - 7.2.2024
          • KARNEVAL ŠT - 7.2.2024

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album KARNEVAL ŠT.

            Po roku bolo na prvom stupni v špeciálnych triedach opäť veselo. Dňa 7. februára sa totižto konal karneval, na ktorý sa všetci tešili.

            Tento rok bol však niečím výnimočný. Žiaci boli v maskách po celý deň, dokonca sa v nich aj učili. Nebolo to však učenie sa v pravom slova zmysle. Pani učiteľky žiakom pripravili zaujímavé úlohy v karnevalom duchu. Samozrejme nechýbalo ani chutné občerstvenie, o ktoré sa postarali p. uč. Palaščáková a p. uč. Mochťáková. Pripravili pravé fašiangové šišky. Akcia sa vydarila k spokojnosti všetkých zúčastnených ☺

                                                                                                                                                            p. uč. M. Besterciová