• Novinky

          • Aktivity s OZ Bezpečný prístav

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Aktivity s OZ Bezpečný prístav.

            Vo februári ku nám zavítali pani Liptáková a pán Polák z OZ Bezpečný prístav. Venujú sa interaktívnemu prednášaniu na školách, pričom nosnou témou je pochopenie konfliktov, ich riešenie s cieľom porozumieť iným ľuďom a ich emóciám. Naši žiaci aj učitelia si zo stretnutia odniesli praktické návody a usmernenia ako vzájomné konflikty zvládať a najmä predchádzať im. Aj týmto spôsobom sa stávame spolu zdravší a silnejší v duchu rovnomenného projektu podporeného Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

             

          • VALENTÍNSKY KVÍZ

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album VALENTÍNSKY KVÍZ .

            14. február je dňom, ktorý je známy všetkým. V tento deň sa oslavuje sviatok všetkých zamilovaných, posielajú sa valentínky, nakupujú sa darčeky a zamilovaní sa schádzajú na romantických miestach. Vieš, kto to bol sv. Valentín, a prečo si ľudia práve v tento deň vyznávajú lásku?V tento deň, ktorý bol zameraný na priblíženie života sv. Valentína, sa žiaci V. a VI. ročníkov dozvedeli mnohé zaujímavosti z jeho života. V závere si tieto zaujímavosti overili aj vo valentínskom kvíze. V neposlednom rade, nakoľko radi tvoria, si nakreslili aj niekoľko obrázkov s tematikou lásky a vyrobili srdiečka z drôtu.

          • Nedaj sa, hovor o tom!

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Nedaj sa, hovor o tom! predstavenie.

            V rámci projektu Spolu silnejší (Výzva Bezpečnosť a zdravie na školách 2022 financovaná MŠVVaŠ SR), ktorý aktuálne prebieha na našej škole, sme privítali u nás edukatívne multimediálne putovné predstavenie Nedaj sa, hovor o tom! Predstavenie vzniklo po odbornej konzultácii s Centrom pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie v Košiciach. Je určené pre základné a stredné školy a rieši problematiku šikanovania, rasizmu, fyzického násilia, či kyberšikany.
            Na našej škole sme privítali hercov a účinkujúcich tohto poučného a zaujímavého predstavenia 30. januára 2023. Žiaci ocenili hlavne interaktivitu a aktuálnosť nosných tém predstavenia.

          • Karneval

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Karneval.

            Fašiangový čas prináša zábavu, radosť a veselosť. Karneval je miesto plné fantázie, kde sa spolu v dobrej nálade zabávajú princezné, baletky, anjeli, motýliky, čarodejníci, vojaci, motorkári, futbalisti a mnohé ďalšie rozprávkové bytosti.  Detský karneval v tomto čase je milou tradíciou aj na našej škole. Uskutočnil sa 31.01.2023. Zapojili sa triedy od 1. až po 6. ročník. Každá trieda si svoj karneval užívala v triede s triednou pani učiteľkou. Niektorí súťažili, iní tancovali Just dance alebo mali diskotéku, šantili sa s balónmi, či si pripravili párty. Počas 4. vyučovacej hodiny sa všetky masky stretli na chodbe, kde pani zástupkyne a predsedníčka rodičovského združenia p. Nalevanková odmenili najkrajšie masky. Rodičovské združenie pripravilo pre žiakov bufet.  Spokojné a rozžiarené očká detí boli odmenou pre všetkých. Víťazné masky boli odmenené.

          • Svetový deň sporenia

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Svetový deň sporenia.

            Posledný októbrový deň je Svetovým dňom sporenia. Aj na našej škole sme pri tejto príležitosti pripravili aktivity pre žiakov V.A a VI.A. Na hodine informatiky a matematiky sme sa rozprávali o výhodách a nevýhodách sporenia, o dôležitosti sporenia pre ich vlastnú budúcnosť a o tom, ako zodpovedne narábať s peniazmi. Riešili sme aj pracovné listy zamerané na túto tému a vytvorili sme plagát, kde žiaci nakreslili, na čo všetko oni sporia.