• Novinky

        • Beh ZDRAVIA
          • Beh ZDRAVIA

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Beh ZDRAVIA.

                      Žiaci špeciálnych tried sa zapojili do aktivity pri príležitosti dňa srdca aktivitou, ktorá sa volala Beh zdravia. Do tejto aktivity sa zapojili žiaci zo všetkých ročníkov z I. aj z II. Stupňa. Toto bol už s prestávkami 11.-ty ročník Behu zdravia, ktorý pripravili pre žiakov vyučujúci  p. Matta a p. Zámbory.

                   Z každej triedy vybraní žiaci mali prebehnúť určenú trasu a dobehnúť do cieľa.

                     Víťazmi sa stali všetci bežci, ktorí prebehli určenú trasu. Odmenení krásnymi srdiečkami však boli všetci žiaci, ktorí sa zapojili do tejto aktivity, pretože behom zdravia prispeli k lepšej činnosti svojho srdiečka. Žiaci mali radosť z tohto behu, ktorí sa páčil všetkým súťažiacim a tešia sa na ďalšiu účasť v budúcom ročníku.

        • Európsky deň jazykov
          • Európsky deň jazykov

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európsky deň jazykov.

            Posledný septembrový a prvý októbrový týždeň sme v vašej škole realizovali na vyučovacích hodinách jazykov aktivity pri príležitosti Európskeho týždňa jazykov. Na týchto zaujímavých aktivitách sa zúčastnili žiaci každej triedy. Tie boli najrôznejšieho charakteru. Každý žiak si v nejakej aktivite našiel to ,,svoje“. Popri nich sa žiaci spolu s učiteľmi aj  poriadne zabavili a povytvárali aj krásne plagáty a práce. Zároveň sa zúčastnili aj online prednášky k tomuto dňu. Už teraz sa tešíme na budúcoročný Európsky deň jazykov a pevne veríme, že v oveľa väčšom počte. :-)

        • Európska noc výskumníkov 2023
          • Európska noc výskumníkov 2023

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Európska noc výskumníkov 2023.

            Naši deviataci sa stali vedcami na jedno dopoludnie a aj tento rok si vyskúšali rôzne vedecké experimenty v rámci prestížneho festivalu - Európska noc výskumníkov 2023. Tento nezabudnuteľný zážitok im umožnil ponoriť sa do fascinujúceho sveta vedy a objaviť rôzne oblasti výskumu.

            Tu je krátky prehľad toho, čo sme spoločne zažili:

            1. Skúmali sme baktérie i parazity pod mikroskopom: Naši žiaci mali príležitosť vidieť mikroorganizmy aj mnohobunkovce, ktoré sú obyčajne skryté pred našimi očami. Táto skúsenosť nám umožnila lepšie pochopiť mikrobiálny svet a jeho význam v našom živote.
            2. Pozorovali sme nočnú oblohu prostredníctvom AstroShow: V nafukovacom stane sme mohli pozorovať nádhernú nočnú oblohu a učiť sa o hviezdach, planétach a iných vesmírnych úkazoch. Bola to nádherná príležitosť na hlbokú reflexiu nad vesmírom a jeho tajomstvami.
            3. Vyskúšali sme roboty: Naši žiaci mali možnosť programovať a ovládať roboty, čo im umožnilo rozvíjať svoje technické a programátorské zručnosti. Toto bolo pre nich nielen vzrušujúce, ale aj vzdelávacie.
            4. Starostlivosť o plazy i cicavce: Žiaci sa učili o životných potrebách a správnej starostlivosti o živočíchy . Bola to príležitosť pre nich spoznať a pochopiť dôležitosť ochrany a starostlivosti o našich malých tvorcov.
            5. Preskúmali sme umelú inteligenciu: Naši žiaci sa zoznámili s konceptom umelého neurónového siete a pochopili, ako umelá inteligencia môže ovplyvniť našu budúcnosť.

            Zmysluplne strávené dopoludnie na festivale "Noc výskumníkov 2023" bol pre našich žiakov a pedagógov nesmierne obohacujúcim zážitkom. Teší nás ich záujem o výskum a vedy, a veríme, že tieto skúsenosti budú mať pozitívny vplyv na ich budúce vzdelávanie a kariéru.

            Aktivity spojené s Európskou nocou výskumníkov pokračovali aj na pôde našej školy vďaka aktivite Vedecký kuriér. Na hodinách geografie sme so šiestakmi sledovali prelietavajúce vesmírne objekty okolo Zeme a na hodinách chémie sme skúmali oceán v skúmavke.

            Veríme, že tieto skúsenosti budú žiť vo vedomí našich žiakov a poskytnú im inšpiráciu pre budúcnosť. Nech sa naďalej venujú výskumu a objavujú nové obzory vedy! A vrelá vďaka patrí samozrejme aj organizátorom tohto festivalu!

             

             

        • Biela pastelka
          • Biela pastelka

          • Dňa 22.9.2023 (zajtra) sa na našej škole uskutoční zbierka Biela pastelkaĎakujeme, že sa zapojíte.

        • Všeplenárne rodičovské združenie
          • Všeplenárne rodičovské združenie

          • Vážení rodičia,

            všeplenárne rodičovské združenie sa bude konať dňa 13. 9. 2023 (streda) o 15.00 hod. v budove školy. Triedne rodičovské združenia sa uskutočnia po ukončení všeplenárneho rodičovského združenia.

            Vedenie školy